Välkommen till Söder Mälarstrands nya Hälsohubb! Stockholms trafikborgarråd Lars Strömgren och Arwidssonstiftelsens vd Anna König Jerlmyr inviger Hälsohubben och genomför ett träningspass för att testa det unika konceptet.

När: fredag 27 september kl. 15.00
Var: Söder Mälarstrand 24X

Medverkande:
Lars Strömgren, trafikborgarråd (MP) Stockholms stad
Anna König Jerlmyr, vd Arwidssonstiftelsen (f.d. finansborgarråd Stockholms stad)
Alexander Ståhle, vd Spacescape
Fredrik Matz, Studio Era

Rosanna Andersson/stockholmmediabank.com

Forskningen är glasklar: fysiskt aktiva mår bättre på många plan. Samtidigt har vi aldrig tidigare varit lika stillasittande som nu. Det vill Stockholms stad och Arwidssonstiftelsen förändra.

Ungefär 80 procent av de som idag använder utegym är män. Söder Mälarstrands nya Hälsohubb är mer kreativ och lustfylld än ett traditionellt utegym för att locka fler målgrupper än de redan inbitna.

Hälsohubben ger fler människor möjlighet att ta del av vägledd träning, helt gratis. På Hälsohubben finns en QR-kod som länkar till träningspass, framtagna av professionella träningsinstruktörer och filmade med personer mellan 13 och 96 år. Hälsohubben öppnar upp för flexibel, enkel och lustfylld träning för alla.

Hälsohubben är ett led i att göra Söder Mälarstrand mer attraktivt och har föregåtts av medborgardialog inom ramen för forskningsprojektet StreetForum. Hälsohubben är en mobil lösning som är enkel att flytta till nya platser. Samtliga delar kan inrymmas på en parkeringsruta.

Hälsohubben på Söder Mälarstrand görs möjlig genom finansiering från Arwidssonstiftelsen, och är utformad av Spacescape och Studio Era.

Välkommen till invigningen!

Kontakt:
Mårten Roslund, pressekreterare Lars Strömgren (MP)
076-122 96 25

Anna Charlotta Johansson, Arwidssonstiftelsen
070-356 30 32