Cirkulärt byggande för en hållbar framtid

Pressmeddelande 2019-09-23

Arwidsson Talks bjuder in Ditte Lysgaard Vind, expert i cirkulär ekonomi på danska arkitektfirman Lendager Group, till Samhällsbyggnadsdagarna 1 oktober. Ditte kommer att presentera företagets verksamhet och hur de jobbar cirkulärt med byggande och ekonomi genom konkreta bostadsprojekt.

Ditte Lysgaard Vind cirkulär byggekonomi

Ditte Lysgaard Vind, expert cirkulär ekonomi på danska arkitektkontoret Lendager Group.

”Genom att använda våra resurser bättre skapas en enorm potential för att bygga hållbart. Det handlar om att återanvända byggmaterial, men också att utveckla våra design- och affärsmodeller. Det har vi konkreta erfarenheter av i Danmark, och det är med utgångspunkt i dem som jag vill visa hur hållbarhet och lönsamhet kan bli varandras förutsättningar istället för motsättningar”, säger Ditte Lysgaard Vind.

Upcycle studios Köpenhamn

Upcycle studios i Örestad i södra Köpenhamn.

Lendager Group bygger med återvunna material och arbetar med en cirkulär affärsmodell. De har nyligen uppfört radhusen Upcycle Studios i Örestad i Köpenhamn där de använt återvunnen betong från platsen, återvunnet trä och återanvända fönster. Detta beräknas reducera koldioxidutsläppet för hela byggnationen med cirka 60 procent.

Läs mer:

sbdagarna.se/project/ditte-lysgaard-vind/     lendager.com/en/architecture/

Vill du intervjua Ditte Lysgaard Vind under hennes besök i Stockholm?

Kontakta kris.jones@arwidssonstiftelsen.se eller ring 0709-856171