Arwidsson Mail

Oktober 2021

Årets ansökan är öppen!

Arwidssonstiftelsens journalistpris på 75 000 kronor går till en journalist eller grupp av journalister som bevakat arkitektur och stadsbyggnad i legendariske Expressen-reportern Olle Bengtzons anda. Vem tycker du borde få priset? Information och ansökan hittar du här.

Mäta social hållbarhet

Gäster i vårt senaste podcast-avsnitt är Micael Dahlén, professor på Handelshögskolan i Stockholm, Aina Rundgren, ansvarig för effektmätning i Örebro kommun, Stefan Molnar, doktorand på RISE och Ida-Maria Classon Frangos, författare till regeringsrapporten ”Den hala tvålen”. Läs mer om avsnittet och lyssna till exempel här!

Beyond survival

Arkitektur. I Mariia Smoliakovas och Lamia Ahmeds vinnande examensprojekt möts flera av vår tids största utmaningar i inspirerande lösningar med samskapande som grund. Därför får de Arwidssonstiftelsens studentpris på 10 000 kronor. Läs mer.

 

 

Innovation i Bohuslän

Stadsplanering. 2 december bjuder Arwidssonstiftelsen in till en heldag om Bohusläns hållbara framtid – om innovativ kapitalförsörjning, nyskapande boendelösningar och att ta tillvara lokalt engagemang. Välkommen att delta på plats i Uddevalla eller digitalt. Anmälan och program.

 

 

Vad hände sen?

Arkitektur. Två tidigare vinnare har tagit emot pris för bästa examensarbete; Antonia Myleus på KTH och Jan Denkmayer på Chalmers – vi var nyfikna på vad de gör nu! Här kommer en liten rapport. Genomarbetad utställning.

 

 

Tragedin fortsätter

Journalistik. Vi följer även tidigare Olle Bengtzon-pristagare, och behöver tyvärr konstatera att även om rapporteringen om den kapade bostadsrättsföreningen på Rosengård i Malmö fick stort genomslag och nådde hela vägen till riksdagen så är situationen för de boende fortfarande inte löst.