Ur Solitary lives of cranes av Eva Weber.

Rörlig bild i stadsrummet

För Arwidssonstiftelsen är konsten en nödvändig och självklar del i byggandet av staden och samhället. När vi under planeringen av årets Arwidsson Talks fick möjlighet att samarbeta med Smart Kreativ Stad och Film Capital Stockholm blev vi extra glada. Tillsammans skapade vi City Editing, en heldagskonferens om kulturens roll och plats i staden, om berättelsernas betydelse och om filmens plats i det offentliga rummet. Som för många andra var det ledsamt att behöva ställa in, men vi tröstar oss med att vi fick möjlighet att lära oss massor och att vi genom vårt samarbete har vidgat stiftelsens nätverk. Vi är övertygade om att vi kommer att få ser mer film på fasader och rumsligheter och att det kommer att inspirera, överraska och få oss att se varandra och staden med nya ögon.

Här är några av alla de filmprojekt som vi inspirerats av under samarbetet med det gänget på Smart Kreativ Stad:

Göthenburgo, är en ideell föreningen som verkar för att föra människor närmare varandra genom film.De gör film med alla som vill och tillhandahåller fortbildning och utrustning.

2015 genomförde de sitt första kartprojekt, en turistkarta över stadsdelen Lundby med målet att visa att varje stadsdel har mängder att erbjuda sina invånare och besökare.

Solitary Life of Cranes filmaren Eva Webers dokumentär om kranförarnas vardag. Vi får uppleva staden ur deras perspektiv 100 meter över alla oss andra. Det är hänförande, vackert och hisnande. Kolla trailern eller läs mer om projektet.