Välkommen att cykla med oss

Vi på Arwidssonstiftelsen vill bidra till stadsbyggnad som gynnar folkhälsa och nu söker vi samarbetspartner för ett pilotprojekt. Allt färre väljer att ta cykeln eller gå till skola, jobb och fritidsintresse, stillasittandet ökar och i takt med det ohälsan.

Vi vill att så många som möjligt i Sverige ska få känna glädjen av att trampa fram tryggt och smidigt på väg till jobb, skola, aktiviteter eller vänner. Därför söker Arwidssonstiftelsen en kommun, organisation eller företag som tillsammans med oss vill utveckla ett cykelprojekt under 2020.

Arwidssonstiftelsen vill bidra till att skapa nya, inspirerande och lekfulla platser och miljöer för cykling. För oss kan det till exempel innebära en park som designats särskilt för att barn och vuxna ska lära sig att cykla och öva sina cykelfärdigheter. Men vi är också nyfikna på andras idéer om hur vi kan få fler barn, unga och vuxna att ta cykeln till skola, jobb och fritidsaktiviteter. Vi har ett brett nätverk inom cykelfrågor som vi gärna delar med oss av. Vi kan även bidra med finansiellt stöd i projektet.

Kontakta oss gärna – vi älskar att prata cykel, folkhälsa och stadsplanering.

Du når oss på:

Veronica Hejdelind, verksamhetschef

E-post veronica.hejdelind@arwidssonstiftelsen.se tfn:072-711 2045

Kris Johnson–Jones, kommunikationsansvarig

E-post kris.jones@arwidssonstiftelsen.se tfn: 0709-856171